Η Rigol DS1022C Hack φέρνει την ταχύτητα των 100MHz

[Andreas Schuler] παίζει με το ψηφιακό παλμογράφο αποθήκευσης DS1022C. Είναι ένα παλαιότερο μοντέλο που μπορεί να καταγράψει δείγματα σε έως και 25MHz, αλλά [Ανδρέας] ισχυρίζεται ότι έχει τετραπλασιαστεί ότι χρησιμοποιώντας ένα μενού εξυπηρέτησης. Η τεχνική του αλλάζει τις ρυθμίσεις για τη χρήση του DS1022C στα 100MHz.

Συνήθως ένα hack όπως αυτό περιλαμβάνει μερικές μετρήσεις δοκιμών που επιβεβαιώνουν ότι το υλικό είναι στην πραγματικότητα δειγματοληψία με τον υψηλότερο ρυθμό και όχι μόνο ισχυρίζεται ότι έχει τη δυνατότητα να το πράξει. Θα θέλαμε να ακούσουμε από εσάς στα σχόλια αν έχετε αυτό το κομμάτι του υλικού πάγκου και αποφάσισε να το δοκιμάσετε για τον εαυτό σας. Η μέθοδος του εισέρχεται σε μια ακολουθία κουμπιών από το μενού πληροφοριών συστήματος. Εάν γίνει σωστά, αυτό θα προσθέσει μια επιλογή μενού υπηρεσίας που δεν ήταν εκεί πριν. Μια μικρή πλοήγηση σας οδηγεί στην οθόνη που φαίνεται παραπάνω, όπου μπορείτε να αλλάξετε τον αριθμό μοντέλου στο DS1102C. Αυτός είναι ο πιο ισχυρός ξάδερφος των 100MHz του 1022.

Αν νομίζετε ότι έχετε δει αυτό το hack πριν είναι πιθανώς επειδή η Rigol 1052E είχε προηγουμένως τραβηχτεί σε 100MHz με ένα hack firmware.

Back to top