Τέλος, ένας ζωγράφος Light Light Gif

, ή τη λήψη μιας φωτογραφίας μιας κινούμενης ταινίας LED RGB με μια εξαιρετικά μεγάλη έκθεση, είναι η εφαρμογή Du Jour του Αρδουίνου, της φωτογραφίας, καθώς και φωτεινά, λάμπει, ζωντανά πράγματα . Hackaday Alumnus [Phil Burgess] έχει έρθει με το καλύτερο φροντιστήριο για ελαφριά ζωγραφική που έχουμε δει. Είναι μια τόσο μεγάλη εγκατάσταση, μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να παράγει κινούμενα σχέδια .gifs χρησιμοποιώντας διάφορα ανοίγματα κάμερας.

Η ανάπτυξη χρησιμοποιεί μια ασπίδα Arduino Uno, SD Card, καθώς και η νέα λωρίδα Neopixel του Adafruit με 144 RGB LED ανά μετρητή. Παρά ένα δυνητικά σημαντικό χάος καλωδίων για αυτό το έργο, ο [Phil] διατηρείται οτιδήποτε άλλο, εξαιρετικά καθαρό. Χρησιμοποιεί μια κατάσταση Althoids για το Duino, μια κατόχου μπαταρίας 8 AA καθώς και 3α UBEC για την ισχύ, καθώς και ένα ξύλινο πλαίσιο που κατασκευάζεται από πεύκο.

Μέρος της τέχνης της φωτεινής ζωγραφικής περιλαμβάνει μεγάλη τύχη, εκθετικά, οπότε αν προσπαθείτε να κάνετε ένα ελαφρύ ζωγραφισμένο κινούμενο .gif. Για την επίλυση αυτού του προβλήματος, [Phil] ήρθε με μια εξαιρετικά έξυπνη λύση: Χρησιμοποιώντας έναν περιστροφικό κωδικοποιητή συνδεδεμένο με ένα ποδήλατο. Με τον περιστροφικό κωδικοποιητή που πιέζεται προς τα πάνω στον τροχό ενός ποδηλάτου, [Phil] μπορεί να πάρει μια εξαιρετικά ακριβή μέτρηση του όπου η λωρίδα φωτός είναι κατά μήκος μιας διάστασης, για να εξασφαλιστεί ότι τα δεξιά εικονοστοιχεία είναι ανάβει στην κατάλληλη στιγμή καθώς και στα δεξιά θέση.

Είναι μια θαυμάσια κατασκευή, καθώς και αν η Santa σας φέρνει κάποια πιστοποιητικά δώρων στον προτιμώμενο λιανοπωλητή ηλεκτρονικής σας, δεν μπορούσαμε να πιστέψουμε μια πολύ καλύτερη μέθοδο για να φέρουμε κινούμενα .gif στον γνήσιο κόσμο.

Back to top