Δύο επιτυχίες ρετρό με ένα Commodore 64

αργά αλλά σίγουρα, οι αναγνώστες Hackaday έχουν συνδεθεί στην ρετρό μας με κάποιο πολύ παλιό υλικό. Φυσικά, με τις πιο δροσερές επιτυχίες. [Azog] και [Logik] εισήγαγε το πάνθεον των γενναίων ψυχών που φορτώθηκαν Hackaday με ένα Commodore 64 αυτή την εβδομάδα και οι χτίσσεις τους είναι αρκετά εντυπωσιακές για να πούμε το λιγότερο.

Η κατασκευή του [Logik] ήταν σχεδόν καταδικασμένη από την αρχή: χρησιμοποίησε μια καταδύσεις C64 βρήκε μια μέρα με κακή τροφοδοσία και μισά νεκρά μάρκες VRAM. Η πρώτη σειρά των επιχειρήσεων έλαβε το C64 να μιλήσει σε έναν υπολογιστή με τη βοήθεια ενός σειριακού IC Max232 και να φορτώσει 64HDD για να μεταφέρει ένα αντίγραφο του NovaterM. Από εκεί ήταν ένα απλό θέμα σύνδεσης σε ένα κουτί Ubuntu και να τραβήξει την περιοχή ρετρό μας με τη βοήθεια ενός προγράμματος περιήγησης ιστού μόνο κειμένου.

[Azog] Δεν ήθελε να κακοποιήσει τον Lynx με την υποβολή του, ώστε να συνδέσει μια κάρτα Commodore 64 Ethernet και φορτώθηκε Contiki. Η εικόνα Banner (παραπάνω) είναι το λογότυπο ASCII Hackaday που αποδίδεται με το σύνολο χαρακτήρων Petscii του C64, κάτι που δεν προέκυψα όταν δημιούργησα την ρετρό έκδοση μας. Ακόμα, ο Freakin ‘φοβερό.

Ως μικρή στην άκρη, πρόκειται να ανοίξουμε τα σχόλια για αυτήν την ανάρτηση σε ιδέες και συστάσεις που έχετε για την έκδοση Hackaday Retro. Τι θα ήθελες να δεις? Ο οδηγός αναμόρφωσης είναι θλιβερά ανεπαρκής, γνωρίζουμε, αλλά υπάρχει ένα έργο στα έργα (να πάρει wifi πάνω σε μια σειριακή θύρα σε ένα 68k Mac) που θα πρέπει να ληφθεί καλά.

Back to top