Η αστική γεωργία χρησιμοποιεί aquaponics για να κάνει τα αγροκτήματα όπου δεν υπάρχει

[Eric Maundu] είναι η γεωργία στην Όκλαντα. Δεν υπάρχουν ανοιχτά πεδία σε αυτή τη ζούγκλα σκυροδέματος, ακόμη και αν υπήρχε το έδαφος στο τμήμα της πόλης που έχει μολυνθεί και όχι ένας κατάλληλος τόπος στον οποίο θα αυξηθούν τα τρόφιμα. Αλλά δεν χρησιμοποιεί μεθόδους καλλιέργειας παλαιών. Στην πραγματικότητα οι αγρότες πριν από έναν αιώνα δεν θα αναγνωρίζουν τίποτα που κάνει. Η τεχνική του χρησιμοποιεί ψάρια, κυκλοφόρησε νερό και χαλίκι για να καλλιεργήσει λαχανικά σε οποιοδήποτε χώρο που μπορεί να βρει. μια γεωργική μέθοδος που ονομάζεται aquaponics.

Το βίντεο μετά το διάλειμμα δίνει μια εξαιρετική ματιά στο αγρόκτημα του. Τα δύο κύρια μέρη του συστήματος είναι ένα μεγάλο δοχείο νερού όπου ζουν τα ψάρια και ένα ανυψωμένο κρεβάτι χαλικιού όπου τα απόβλητα ψαριών στο νερό φιλτράρονται και λιπασματοποιούνται από βακτήρια για να γίνουν τρόφιμα για τα λαχανικά. Πολλά μέρη μπορούν να προστεθούν στο μίγμα. Για παράδειγμα, μόλις το νερό έχει φιλτραριστεί από την πέτρινη κλίνη, μπορεί να τροφοδοτηθεί βαρύτητα σε ένα άλλο σκάφος το οποίο χρησιμοποιείται για την καλλιέργεια μαρούλι που αιωρείται από την πλωτή επιφάνεια του αφρού. Αλλά το νερό καταλήγει πάντα πίσω στο ψάρι που μπορεί να επαναχρησιμοποιηθεί. Αυτό καταλήγει να εξοικονομεί οπουδήποτε από το 90-98% του νερού που χρησιμοποιείται στην κανονική γεωργία.

Αλλά [Eric] ενδιαφέρεται επίσης να προσθέσει κάποια αυτοματοποίηση. Περίπου επτά λεπτά στο βίντεο έχουμε μια ματιά στα συστήματα ελέγχου που εργάζεται με τη βοήθεια του Arduino και άλλου υλικού.

[Ευχαριστώ Andrew]

Back to top