Οι φανταστικές εικόνες που αλιεύονται μόνο στην κάμερα

λίγο καιρό πίσω ο μεγάλος φίλος μας [CH00F] ανέπτυξε ένα ρολόι κώδικα QR, δυσανάγνωστο και στους δύο ανθρώπους καθώς και στους υπολογιστές. Ένας άνθρωπος δεν μπορούσε να ελέγξει το ρολόι από την ψηφιακή φύση ενός QR κώδικα, καθώς και από τότε που το ρολόι χρησιμοποίησε την επιμονή της όρασης στην οδήγηση των LED, μια ψηφιακή φωτογραφική μηχανή δεν μπορεί να πιάσει όλα τα εικονοστοιχεία στον κώδικα QR στο την ίδια ώρα. Είναι ένα εξαιρετικά άχρηστο ωστόσο εντυπωσιακό κομμάτι τέχνης. Τώρα, το [CH00F] γυρίζει αυτό που αναπτύσσεται στο κεφάλι του. Παράγει μια στοιχειώδη οθόνη που είναι αόρατη για το ανθρώπινο μάτι, αλλά γρήγορα ανιχνεύεται γρήγορα με μια ψηφιακή φωτογραφική μηχανή.

Αυτό αναπτύσσεται εκμεταλλεύεται μια θεμελιώδη κατοικημένη ιδιοκτησία των ψηφιακών φωτογραφικών μηχανών CMOS – το κυλιόμενο κλείστρο. Δεδομένου ότι χρειάζεται χρόνος για να πάρετε τα εικονοστοιχεία από έναν σύγχρονο ψηφιακό αισθητήρα εικόνας, κάθε φωτογραφία είναι πραγματική ένα σύνθετο πολλές διαφορετικές λωρίδες, το καθένα λαμβάνεται κάπως έξω από την ακολουθία. Μπορείτε να δείτε αυτό για τον εαυτό σας κάνοντας μια φωτογραφία από κάτι που στρέφεται εξαιρετικά γρήγορο με το τηλέφωνο της φωτογραφικής μηχανής σας. Μια φωτογραφία μιας έλικας αεροπλάνου θα κάνει τις λεπίδες να εμφανίζονται καμπύλες, ή να μοιάζουν με [Δρ. Η Seuss] έχει πτυχίο αεροναυτικής μηχανικής.

Για την παραγωγή της οθόνης του, το [CH00F] ανακάλυψε μερικά φώτα οπτικών ινών χαμηλού κόστους. Με την ευθυγράμμιση μερικών από αυτούς σε στήλες, καθώς και φωτισμός σε μια ακριβή ακολουθία, μπορεί να εκμεταλλευτεί το κυλιόμενο κλείστρο καθώς και να εμφανιστεί μια εικόνα. Στο ανθρώπινο μάτι, φαίνεται σαν ένα στερεό τοίχωμα φωτισμένης οπτικών ινών.

Όσο για το ακριβές πόσο πρακτική αυτή η ανάπτυξη είναι, [CH00F] δηλώνει όχι πολύ. Για κάμερες κινητού τηλεφώνου, απαίτηση να έχετε έναν πολύ, εξαιρετικά σύντομο χρόνο έκθεσης για να λειτουργήσει αυτό. Η μόνη μέθοδος που πρέπει να γίνει αυτό είναι να κάνετε αυτή την οθόνη απίστευτα φωτεινά ή απλά βάλτε το στον ήλιο. Δεν μπορούμε να δούμε ότι είναι πρακτικό για οποιοδήποτε είδος υποψήφιου χρησιμοποίησης, ωστόσο θα είμαστε πολύ χαρούμενοι να δούμε μια προσπάθεια μεγάλης κλίμακας να δείξει εικόνες με αυτή την τεχνική.

Back to top